Ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Θηβαίων έως 31.1.2025

dimarxeio-thvas

Ρυθμίσεις οφειλών προς το Δήμο Θηβαίων μέχρι 31.1.2025

Η ρύθμιση αφορά κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους και αναλυτικά:

  1. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη, εφόσον οι οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.10.2024 και έχουν απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τόκους εμπρόθεσμης καταβολών καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολή ή μη υποβολή ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους .
  2. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που ΔΕΝ πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη και ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ εφόσον οι οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.10.2024, μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση έως  εξήντα (60) δόσεις, χωρίς την απαλλαγή των προσαυξήσεων.  

Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, το αργότερο έως 31.1.2025 σύμφωνα με την δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ Α161/11.10.2024 .

Στην πρώτη κατηγορία με τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη, οι οφειλές θα καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Το ποσοστό της απαλλαγής εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων της εξόφλησης. Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους

Εάν εξοφληθούν  εφάπαξ η απαλλαγή είναι κατά ποσοστό 95%.

από 2 έως 6 δόσεις, απαλλάσσεται  κατά ποσοστό 85%,

από 7 έως 12 δόσεις, απαλλάσσεται κατά ποσοστό  80%,

από  13 έως 60 δόσεις, απαλλάσσεται κατά ποσοστό  75%,

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες με μικρότερη το ποσό των 50 ευρώ ανάλογα την οφειλή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση ρύθμισης , ηλεκτρονικά στο email protokolo@thiva.gr ή με φυσική παρουσία , καταθέτοντας μαζί με την αίτηση φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας (φυσικού προσώπου ή εκπροσώπου εταιρείας), βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη (εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις), εξουσιοδότηση (εφόσον δεν μπορεί να παραστεί ο ίδιος), έγγραφο εκπροσώπησης εταιρείας (αφορά νομικά πρόσωπα) .

Ωρες  συναλλαγής με τους δημότες για τις ρυθμίσεις από 8.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ.

ΑΙΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΗ

ΦΕΚ5143

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο